Blogs

01 okt 2021

Helpende principes als je binnenkort wil gaan veranderen

Dagelijks zijn wij aan onze coachtafel in de weer met professionals die willen of moeten veranderen. Die de wens hebben om een betere versie van zichzelf te worden. Daarbij gaan wij uit van een aantal principes of overtuigingen over de mens en zijn vermogen te veranderen.

We delen ze graag met je; wellicht helpen ze jou ook als jij op het punt staat stappen in jezelf te zetten.

Zo werken we bijvoorbeeld met het besef dat we stuk voor stuk allemaal beter in veranderen zijn dan we soms denken.


10 sep 2021

Hoe goed scoor jij op deze 7 ontwikkelfactoren?

Om je als mens en als professional te ontwikkelen, spelen vele factoren een rol. Zo is het fijn en ondersteunend als jouw werkgever aandacht besteed aan het faciliteren van ontwikkeling.

Maar ook aan jouw kant, dus de kant van het individu valt vaak veel te ontdekken over diens ontwikkelbereidheid en ontwikkelvermogen. En wel vanuit maar liefst 7 invalshoeken.


07 aug 2021

Hoe actief werk jij eigenlijk aan je loopbaan?

Vaak gaan de werkweken ongemerkt aan je voorbij. Ben je gewoon lekker bezig met je werkende leven, doe je wat er van je gevraagd wordt en bereik je wat je wil bereiken.

Niks mis mee.

Helemaal niks zelfs want hoe heerlijk is het als alles lekker loopt en je in een flow zit.

Toch….


19 jul 2021

Ik ga op vakantie en ik neem mee: 25 reflectievragen over jou en je werk

De vakantieperiode staat voor de deur; een periode die sinds jaar en dag garant staat voor de nodige reflectiemomenten.

Door uit de waan van alledag te stappen en al dan niet in een vakantieomgeving de rust op te zoeken, ontstaat er ruimte om je te bezinnen. Op jezelf, op je werk, op je leven, op je relatie(s), op je dromen, op je doelen en ga zo maar door.

Vandaag geven we je 25 reflectievragen waarmee jij jouw wereld van werk eens onder de loep kunt nemen. We doen dat aan de hand van 4 belangrijke deelgebieden: jouw professionele zelf, je persoonlijke zelf, je ontwikkelperspectieven en omgevingselementen.

Loop alle reflectievragen eens door; de ene vraag zal relevanter voor je voelen of zijn dan de andere. Je merkt vanzelf welke vragen aanslaan bij je, waar je oog op valt, waar je langer bij stilstaat of welke vraag er raakt.


03 jul 2021

Terug naar normaal – helaas een utopie

De coronacijfers kelderen naar beneden, zo is overal te lezen op allerlei nieuwssites. Wat hebben we gesnakt naar berichten zoals deze.

Terug naar normaal. Terug naar vroeger, zoals we het sommigen ook wel horen zeggen. Terwijl vroeger nog geen 2 jaar terug is…

Hiep hoi!

Terug naar normaal; een leven zonder mondkapjes, 1,5 meter afstand en ellebogen schudden. Een staat van zijn die lonkt en waar we niet snel genoeg naar toe kunnen.

Maar…


Gratis e-book 'De 10 geheimen van een Gelukkige Professional'