Blogs

14 sep 2022

Veranderen wordt makkelijker met dit in je achterhoofd

Dagelijks zijn wij aan onze coachtafel in de weer met professionals meer werkgeluk willen en die tot het inzicht zijn gekomen dat ze daarvoor wat aan zichzelf willen veranderen. Die de wens hebben om een betere versie van zichzelf te worden. Wat veel professionals niet weten, is dat ze hier zelf al snel stappen in kunnen zetten.

We delen graag een aantal van die stappen met je; wellicht helpen ze jou ook als jij op het punt staat om die betere versie van jezelf te worden.


13 Jun 2022

Je passie vinden met deze 6 sleutels

“Na een aantal banen waar ik toch niet echt helemaal op mijn plek zat, wil ik nu toch eindelijk eens mijn passie vinden”, verzucht hij tijdens onze kennismaking. “Vrienden om mij heen vertellen allemaal zo vol enthousiasme over hun werk; het is bijna jaloersmakend. Ik wil ook bevlogen mijn werk kunnen doen en het als mijn passie voelen. Maar ja, hoe vind en doe ik dat?”

Passie; een woord dat een ongelofelijke aantrekkingskracht op mensen heeft. Want hoe fijn is het om je passie te kennen en eindelijk dat leven van grote vervulling en intens geluk te leven?!

Wil jij ook jouw passie vinden? Dan is het van belang om je te beseffen dat je het niet als een item moet zien; ‘iets’ wat je kunt vinden als je maar goed genoeg zoekt.


14 feb 2022

Van een broos vogeltje naar een gelukkige professional

Ze kwam binnen als een broos vogeltje. De gebeurtenissen van de afgelopen 2 jaar in haar privéleven en in haar werk waren niet in haar koude kleren gaan zitten. Op advies van haar werkgever is ze op zoek gegaan naar een coach om buiten haar huidige organisatie weer nieuw werkgeluk te vinden.

Spoiler alert: dat is gelukt!


20 dec 2021

To reflect or not to reflect

Het einde van het jaar nadert. Traditiegetrouw een moment van reflectie. Terugkijken en vooruitkijken.

Omdat we erg geloven in reflecteren, stilstaan, terugkijken én vooruitkijken en dat graag bij anderen stimuleren, hebben we speciaal voor jou een handig hulpmiddel gemaakt om wat structuur aan te brengen in jouw eigen reflecties.


26 okt 2021

To stress or not to stress

In november vindt de Week van de Werkstress plaats. Zeker met de pandemie nog in ons midden een onderwerp wat ons aan het hart gaat en wat we vaak aan onze coachtafel voorbij zien komen.

Ondanks dat corona nog steeds niet uit ons leven is, merken we dat de vraag naar bezinning op werk en ‘wie ben ik in mijn werk’ toeneemt. Of beter gezegd: de vraag was er al een tijdje vermoeden we maar er ontstaat nu ruimte (of druk) om hier nu mee aan de slag te gaan.

Om een goed antwoord te vinden op vragen die leven, is het goed om de huidige situatie in beeld te krijgen. In het geval dat er stress ervaren wordt op het werk: waar precies bestaat die stress uit? Welke onderdelen van je werk leveren je stress en welke ook niet?

Dan weet je namelijk aan welke knoppen je kunt gaan draaien en waar je dieper op onderzoek uit moet.


Gratis e-book 'De 10 geheimen van een Gelukkige Professional'