Blogs

01 mrt 2024

Rouwen om baanverlies

Wat was het weer gaaf afgelopen week. Yumi is in 2024 weer goed van start gegaan met het boeiende verhaal van Janske van Eersel. Zij doet al jaren onderzoek naar rouweffecten bij baanverlies. Met meer dan 20 deelnemers als toehoorders nam ze ons mee in haar bevindingen en haar kijk op rouw. Een kleine recap:


27 Jan 2024

9 Vragen over werkgeluk in organisaties

In dit blog nemen we je mee in veelgestelde vragen over werkgeluk in organisaties. Hoe stimuleer je bijvoorbeeld werkgeluk of waarom zou je er aan willen werken? Dit en nog veel meer in 9 vragen.


21 Jan 2024

Luisteren met je ogen

Aan onze coachtafel schuiven niet alleen de hedendaagse verhalen uit het werkende leven van onze coachee aan tafel maar ook alle verhalen en ervaringen uit het verleden. Dat laatste vaak in bedekte termen of te herkennen aan de haast nonchalante tussenzinnetjes in de gesprekken die we voeren. Impactvolle gebeurtenissen in het verleden kunnen een uitwisbare indruk achter gelaten hebben en de levensenergie wat verstoren. Hier wilden we meer over weten!


12 dec 2023

12 Manieren om te reflecteren op 2023

Aan het einde van het jaar is het waardevol om even stil te staan en terug te blikken op alles wat je hebt meegemaakt.

Denk aan de doelen die je aan het begin van het jaar stelde en kijk hoe ver je bent gekomen.

Het is een kans om je successen te vieren en te begrijpen wat je hebt geleerd van de uitdagingen die je hebt overwonnen.

Het helpt ook om dankbaar te zijn voor alle mooie momenten en lessen die het jaar heeft gebracht.

Daarna kun je vooruitkijken en nieuwe doelen stellen voor het komende jaar. Reflectie is essentieel om te groeien en te ontwikkelen naar een betere versie van jezelf.

Ook zin om al liggend onder de kerstboom eens terug te kijken op het afgelopen jaar?

Kies dan een van de volgende 12 reflectiemanieren en geniet!


20 mei 2023

Al vragend naar meer werkgeluk toe

Aan het begin van ons Werk & Geluk Event halen we altijd op bij de deelnemers wat zij onder werkgeluk verstaan. In hun eigen woorden vertellen ze wat belangrijke factoren in hun werk zijn om blij te zijn in hun werk. Altijd weer boeiend om hun lijstje te zien ontstaan, wat (uiteraard, zou ik bijna willen zeggen) grotendeels overeenkomt met wat uit allerlei onderzoeken naar werkgeluk komt.


Gratis kickstarttraining Werkgeluk