Ik heb eindelijk mijn WHY gevonden

Businessman shouting her victory to the world

Mijn wens? Wat mij telkens weer drijft om maar te blijven gaan en eigenlijk van geen ophouden te weten?

Tsja, dat is eigenlijk heel simpel. Al heeft het me aardig wat hoofdbrekens gekost om er achter te komen. Vond het nog niet zo simpel om mijn WHY te ontdekken. Terwijl het me hier al schrijvend ineens helder wordt.

Als er iets is waar ik dagdagelijks mee bezig ben, dan is het wel met mezelf in gesprek zijn en nog beter snappen waarom ik doe wat ik doe en hoe ik daarmee soms mezelf en mijn verlangen in de weg zit. En soms ook niet in de weg zit 🙂 omdat er gelukkig ook genoeg flow-momenten zijn. Ook fijn om dan te onderzoeken hoe ik daar een aandeel in gehad heb.

Ook in mijn gesprekken met anderen ben ik heel vaak bezig met ontdekken en vragen stellen. Vrienden verzuchten wel eens ‘da’s nou typisch weer zo’n Myriam vraag’… :-). Vind het nu eenmaal fijn om het verhaal achter het verhaal te kennen en daarmee de ander weer een stap verder te helpen.

Maar goed, als iets niet gaat zoals ik dat wil of ik kom voor mijn gevoel maar niet dichterbij mijn doel dan draait mijn hoofd en mijn lijf op volle toeren. En zo word ik me steeds bewuster van mezelf. Van mijn krachten. Van mijn talenten. Van mijn onzekerheden en mijn angsten. En vooral van diepergelegen overtuigingen en patronen.

Alsof ik steeds een trapje lager in mijzelf afdaal en mezelf beter leer kennen. En door dat te doen, word ik mij bewuster en win ik steeds meer. Aan kracht. Aan autonomie. Word ik authentieker.

En dat is wat ik jou ook gun. Een bewustere jij. Zodat ook jij aan kracht wint, je autonoom voelt en authentiek kunt zijn. Want het mooiste wat je kunt worden, ben je zelf!

Dus mijn WHY is voor anderen een spiegel te zijn zodat ze bewuster worden van zichzelf en daarmee een fijner, gelukkiger of succesvoller leven leiden.

PS 1 Wil je ook een trapje in je zelf afdalen? Bewuster worden wie je bent en waarom je doet zoals je doet? Je verlangen ontdekken en dit ook bereiken? Ga dan met ons mee naar Villa Trivalent want als er ergens een plek is waar je volop met jezelf aan de slag gaat en onbewuste dingen bewust gaat maken is het daar wel!

PS 2 Benieuwd naar de WHY van Julius? Vraag ’t hem gerust; hij vertelt er graag over.

PS 3 Om je vast wat op weg te helpen met het zelf ontdekken van je WHY heb ik, geheel volgens Myriam-gebruik wat vragen voor je: wat raakt je zo erg dat je er wat aan wilt doen? wat zijn onderwerpen of thema’s waar je niet over uitverteld raakt? wat is jouw talent? waarom zijn jouw vrienden bevriend met je? welke verandering zou jij teweeg willen brengen?

PS 4 Ben heel benieuwd naar jouw WHY. Als je ‘m hebt, wil je ‘m dan met me delen?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk