Vragenvuur met
Suzanne Stadhouders

Hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer?

In ons maandelijkse vragenvuur leggen we onze coachees het vuur aan de schenen. Onder het mom van, ‘van elkaar leren’ vragen we ze het hemd van het lijf. Geen vraag blijft onbeantwoord! Hoe werden zij weer een Gelukkige Professional?

image

Waarom ging je weg bij je vorige werkgever?

Bij mijn vorige werkgever heb ik een geweldige tijd beleefd en met veel plezier hele mooie evenementen georganiseerd. Er kwam een punt waarop ik mij realiseerde dat er nog zoveel andere uitdagingen, bedrijven en merken bestaan die ik van dienst kan zijn. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben naar Myriam gestapt met de vraag: ‘Kun jij mij helpen?’

Kun je kort vertellen hoe je dit hebt aangepakt?

Mijn vorige werkgever heeft het mogelijk gemaakt dat ik het loopbaantraject met Myriam als coach mocht volgen. Daar werd al heel snel duidelijk welke richting ik in wilde. Hoewel ik het nooit hardop heb durven zeggen dacht ik heel vaak aan zelfstandig werkzaam zijn in de evenementenbranche. Aangezien Myriam zelf ondernemer is heeft ze met mij verschillende paden bewandeld waardoor belangrijke onderwerpen inzichtelijk werden.

Wat heeft je geholpen? Wat zou je zo weer doen?

Myriam heeft de tijd voor mij genomen en dat had ik nodig. Alvorens verder te gaan moet je eerst tot jezelf komen. Ze heeft mij veel tips gegeven hoe ik bepaalde zaken kon aanpakken. In eerste instantie vond ik het allemaal heel spannend maar binnen een paar maanden was ik weer de energieke Suus die niet kon wachten om de nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Hoe belangrijk is jouw loopbaancoach voor je geweest?

Myriam is als loopbaancoach erg belangrijk voor mij geweest. Ik heb erg lang bij 1 werkgever gewerkt. Om nieuwe stappen te ondernemen naar een totaal nieuwe uitdaging heb je tijd en visie nodig. Myriam en ik hebben samen de te nemen stappen weloverwogen genomen.

Heb je nog een tip voor mensen die in eenzelfde situatie zitten?

Ik kwam op een punt dat ik dacht: ‘Er zijn nog zoveel mooie uitdagingen voor mij, ik ga de stap zetten’. Hier heb ik uiteraard lang over nagedacht. Door de paden met Myriam te bewandelen werd mijn eigen pad steeds duidelijker voor mij. Ik zie het als een enorme luxe om een loopbaancoach te hebben die je kan helpen om alles weer helder te zien. Daardoor kun je weer vooruit kijken. Wanneer je vast zit in je werk of je huidige functie en je hebt de mogelijkheid/middelen dan zou ik aan iedereen adviseren om een loopbaancoach in te schakelen.

Ter afsluiting wil ik graag via deze weg een big thanks geven aan mijn loopbaancoach Myriam! Mede dankzij haar heb ik veel stappen vooruit gezet. Mocht je een goede partij zoeken voor je evenement? Kijk dan op www.suustival.nl of connect met mij via LinkedIn!

Wekelijks inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk