Vragenvuur met
Priscilla Wagensveld

Hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer?

In ons maandelijkse vragenvuur leggen we onze coachees het vuur aan de schenen. Onder het mom van, ‘van elkaar leren’ vragen we ze het hemd van het lijf. Geen vraag blijft onbeantwoord! Hoe werden zij weer een Gelukkige Professional?

image

Vertel eerst eens iets over jezelf?

Ik ben Priscilla Wagensveld, 25 jaar oud en ik woon in Tilburg. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in het Willem II stadion te vinden en kan ik er enorm van genieten om met vriendinnen lekker te eten en borrelen. Samen met mijn compagnon Puck Aerns run ik full service communicatiebureau Strooploos. Binnen ons bedrijf focus ik mij vooral op het grafische gedeelte; het ontwikkelen van flyers, folders, banners en visitekaartjes. Zij focust zich op copywriting; het schrijven van webteksten, nieuwsbrieven, blogs en social media posts. Op ondernemersvlak ben ik het sterkst in het leggen van contacten, het binden van klanten en stukje relatiebeheer. Puck focust zich meer op het zakelijke aspect. Ze stuurt aan op onze cijfers en urenregistratie.

Wat was jouw reden om mee te doen aan de Workation?

Binnen Strooploos merkte ik dat ik niet zo goed wist waar mijn kracht lag en wat ik nou echt het allerleukste vond om te doen. Tijd om dat te gaan onderzoeken, dacht ik.

Hoe was het? Was het wat je verwachtte?

Eerlijk is eerlijk, ik ging er in eerste instantie een beetje sceptisch naartoe. Van nature ben ik ben best wel down to earth en zo word ik dan ook graag benaderd. Uiteraard is het goed om het gesprek aan te gaan, maar over sommige onderwerpen hoeft wat mij betreft niet lang gepraat te worden. Het geeft mij een beangstigend gevoel als er te diep ingegaan wordt op bepaalde thema’s. Alsof er dan ineens een beerput opgetrokken kan worden. Dit liet ik Myriam voorafgaand ook weten en ze stelde mij gerust met: “de Workation is echt maatwerk, we gaan aan de slag met jouw hulpvragen, op een manier die bij jou past”. 

Van de Workation had ik voorafgaand niet echt verwachtingen. Ik hoopte vooral dat we op een ‘niet-zweverige’ en te diepgaande manier naar een oplossing gingen zoeken. Al wist ik tegelijkertijd ook: wil ik antwoord krijgen op mijn vragen, dan moet ik mezelf openstellen en juist dieper graven om tot de kern te komen. Op het moment dat het gesprek over onszelf startten, sloeg de paniek dan ook een klein beetje toe. Gelukkig ging het geleidelijk; het begon bij wat ik leuk vind om te doen als ik al het geld van de wereld had, en het eindigde met mijn familie, hoe ik ben opgevoed en waarom ik zo ben zoals ik ben. Confronterend, maar wel verhelderend. Hierdoor begreep ik mezelf beter en snap ik waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. En het was niet alleen verhelderend voor mij, maar ook voor mijn compagnon. Ook wij begrijpen elkaar nu beter. Het overtrof mijn verwachtingen en ik was positief verrast.

Wat heeft het je gebracht?

Het heeft mij vooral inzicht in mijzelf gegeven, waardoor ik beter weet wat mijn sterke punten zijn en waar ik juist aan moet werken. Als je samen met iemand werkt, breng je veel uren met elkaar door. Mijn compagnon doet dingen op háár manier en ik op de mijne. Dit is een andere manier van werken, wat ervoor kan zorgen dat de ander denkt: waarom pakt ze dit nou zo aan? Nu weten we het van elkaar en grappen we er ook over. Dit zorgt voor een extra stukje begrip.

Was er een doorbraakmoment tijdens de Workation? Wil je er wat over vertellen?

Mijn doorbraakmoment was het moment waarop duidelijk werd waarom ik bepaalde dingen aanpak zoals ik dat doe. Zo wil ik altijd dingen van anderen oppakken, wat ervoor zorgt dat ik af en toe een beetje te veel op m’n bordje heb, mezelf voorbijloop en dingen afraffel. Door de Workation ben ik erachter hoe dat komt. Verder was het ook interessant om te zien wat je zou doen als je al het geld van de wereld had. Doe je dan nog steeds wat je nu doet of pak je het heel anders aan? Bij mij kwam naar voren dat ik nog steeds zou doen wat ik nu doe, maar het wel meer zou combineren met andere dingen; minder uitvoerend zijn en meer mijn kennis overbrengen.

Wat was er moeilijk of niet leuk?

Ik vind het soms moeilijk om ‘dieper’ over mezelf te praten. Daar had ik ook dit keer ook moeite mee. Maar de omgeving was veilig, ik voelde mij op mijn gemak en daardoor viel het eigenlijk ontzettend mee. Sterker nog in de toekomst sta ik er hierdoor sneller voor open om een diepgaand gesprek te voeren. Maar wel tot op bepaalde hoogte. 😉

Aan wie zou je de Workation aanraden of juist afraden?

Ik zou het aanraden aan iedereen die wat opheldering en een duidelijk richting wil. Weet je wel wat je wilt, maar weet je niet hoe je daar kunt komen? Ook dan kunnen Myriam en Julius uitstekend helpen om een route uit te stippelen.

Heb je nog een tip of advies voor de lezer?

Loop je in je carrière tegen dingen aan en wil je er even ‘uitstappen’ om het vanuit een ander perspectief te bekijken, ga dan mee op Workation. Twee dagen lang huis en haard achterlaten heeft wel degelijk effect om antwoord te krijgen op je hulpvragen. En de lekkere schnitzel tussendoor en het glaasje wijn dragen daar ook wel degelijk aan bij. We combineerden het aangename met voor mij soms het onaangename. 😉

Wekelijks inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk