Vragenvuur met
Jeannette van der Lecq

Hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer?

In ons maandelijkse vragenvuur leggen we onze coachees het vuur aan de schenen. Onder het mom van, ‘van elkaar leren’ vragen we ze het hemd van het lijf. Geen vraag blijft onbeantwoord!

image

Vertel eerst eens iets over jezelf?

Mijn naam is Jeannette van der Lecq. Mijn werkzame leven begon in het bedrijf van mijn vader, dat van een startende onderneming uitgroeide tot een midden- en klein familiebedrijf met ruim 50 medewerkers. Na 24 jaar was de koek op, de rek eruit en besloot ik te stoppen, zonder mijn pad voor daarna helder te hebben. Na een half jaar ‘in het niets’ startte ik een opleiding tot uitvaartverzorger en begon ik in 2016 als teamcoach van de uitvaartverzorgers bij Yarden. Deze functie heb ik 2 jaar met ziel & zaligheid vervuld. Inmiddels ben ik in april van dit jaar voor mijzelf gestart, met Netzo. Ik bied mijzelf als ZZP-er aan binnen Hospitality, Coaching en Uitvaartzorg. Mijn opdrachtgevers zijn tot nu toe horecaondernemingen, uitvaartlocaties en zorginstellingen. Ik doe wat ik leuk vind en waarvan ik denk een bijdrage te kunnen leveren door ervaring vanuit mijn verleden.

Wat was jouw reden om mee te doen aan de LinkedIn training?

Ik heb een aantal jaar geleden dezelfde training gevolgd bij Trivalent en ik heb destijds veel bijgeleerd. Nu ik weer actief op LinkedIn ben en zelfs voor een deel afhankelijk als het gaat om nieuwe contacten en opdrachtgevers, leek het mij nuttig de kennis weer up to date te krijgen en vanuit daar mijn eigen pagina te refreshen.

Hoe was het? Was het wat je verwachtte?

Het was net als de vorige keer zeer zinvol. De stof wordt interactief gebracht en tussentijds kun je gelijk een aantal zaken zien of toepassen op je eigen pagina. Er worden veel voorbeelden gegeven van de mogelijkheden die er zijn. De lesstof is duidelijk, goed te begrijpen en direct toepasbaar. Het was zeker wat ik ervan verwacht had.

Wat heeft het je gebracht?

Ik ben kritisch naar mijn eigen presentatie op LinkedIn gaan kijken. Ik ben weer groepen gaan volgen die passen bij de situatie waarin ik nu zit. Ik heb tips en tools gekregen en kan verder.

Aan wie zou je de LinkedIn training aanraden?

Aan (startende) (kleine) ondernemers. Aan hen die op zoek zijn naar ander werk. Aan mensen die zich oriënteren op zakelijk vlak.

Heb je nog een tip of advies voor de lezer?

Niet twijfelen maar doen!

En tot slot: vind je het leuk als lezers je uitnodigen om te linken?

Ja, dat is altijd leuk en vaak zinvol. Hoe meer connecties, des te beter. Ook als je in de toekomst in contact wil komen met anderen, dan kan het zinvol zijn als degene die je wil contacten weer met mij in contact is bijvoorbeeld. Kortom; linken maar!

Wekelijks inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk