Vragenvuur met
Adriënne Jongerius

Hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer?

In ons maandelijkse vragenvuur leggen we onze coachees het vuur aan de schenen. Onder het mom van, ‘van elkaar leren’ vragen we ze het hemd van het lijf. Geen vraag blijft onbeantwoord! Hoe werden zij weer een Gelukkige Professional?

image

Vertel eerst eens iets over jezelf?

Ik ben Adriënne, 32 jaar en werkzaam bij Local Hero Travel. Mijn grootste passie is backpacken; dat doe ik het liefst zo vaak en ver weg mogelijk. Een wereldreis van 11 maanden is dan ook één van mijn absolute hoogtepunten.

Wanneer ik niet op reis ben, geniet ik van mijn lievelingsstadje Nijmegen. Ik vind het leuk om uit eten te gaan en/of te borrelen met vriend(inn)en en breng graag bezoekjes aan muziekfestivals. Voor mijn ontspanning ga ik hardlopen in het bos, naar de sauna of klik ik op de piste de ski’s onder.

Wat was jouw reden om mee te doen met het Werk & Geluk Event?

Nadat ik terug was gekomen van mijn wereldreis wist ik even niet zo goed welke kant ik op wilde met mijn carrière. Na wat verkeerde keuzes gemaakt te hebben, was ik zoekende naar wat het nu precies is wat ik zoek in een baan. Via mijn toenmalige werkgever ben ik in contact gekomen met Trivalent. Na een zeer prettige kennismaking met Julius kreeg ik het advies om aan het Werk & Geluk Event deel te nemen.

Hoe was het? Was het wat je verwachtte?

In alle eerlijkheid: ik had van tevoren niet echt verwachtingen. Ik ging er open in. Spannend vond ik het wel, juist omdat ik niet wist wat mij te wachten stond. Maar ik besloot het over mij heen te laten komen. Meteen al bij binnenkomst hing er een prettige sfeer waarin ik mij op mijn gemak voelde. Myriam en Julius zorgden voor de juiste toon, dynamiek en begeleiding. De groep was fijn en open. Uiteindelijk zaten we daar allemaal om iets te halen.

De 2 dagen bestonden uit verschillende korte oefeningen, die elkaar opvolgden. Na elke oefening ging je in kleine groepjes uiteen om jouw reeds gedane bevindingen te bespreken. De oefeningen brachten mij stap voor stap steeds meer inzichten over mijzelf en mijn belemmeringen, maar vooral over mijn dromen. Dit met aan het einde van de rit een heel mooi stappenplan richting ‘mijn droombaan’; een plan dat ik meteen in de praktijk kon gaan brengen. Dat ik zo snel al hele duidelijke antwoorden zou vinden, had ik nooit verwacht!    

Wat heeft het je gebracht?

Inzicht en lef. Inzicht in wat mijn energiegevers en energievreters zijn, wat mijn belangrijkste normen en waarden wat betreft mijn werk zijn en welke stappen ik moet ondernemen om in die ideale baan terecht te komen. En het lef om mijn keuzes nu ook hierop te baseren.

Wat was het leukste of waardevolste moment?

Als ik één moment moet kiezen, dan kies ik de oefening waarbij wij onze ideale werkdag moesten tekenen. Gewoon ouderwets tekenen op een velletje papier met een paar potloden en stiften.

Het klinkt simpel, maar tijdens het tekenen ging ik zó in de opdracht op dat er een duidelijke schets op papier ontstond, zonder dat ik er heel bewust over na aan het denken was. De tekening bevatte allemaal duidelijke elementen die een baan voor mij een droombaan maken. Dat al die elementen in de vorm van een simpele tekening op papier stonden, maakte dat ik opeens een soort handleiding had van waaruit ik verder kon gaan zoeken en handelen. Tijdens mijn zoektocht naar mijn ‘droombaan’ heb ik de tekening er dan ook regelmatig nog een keer bij gepakt.

Wat was er moeilijk of niet leuk?

Echt hardop uitspreken wat het is dat je zou willen, zonder mitsen en maren. 

Achteraf gezien denk ik dat ik diep van binnen al lang wist wat voor mij belangrijk is in een baan. Maar daar echt naar handelen en pas een baan toezeggen wanneer die match er daadwerkelijk is, is best eng. Het voelt niet altijd alsof je die luxe hebt; om te handelen naar wat je wat je echt wil. Het Werk & Geluk Event heeft mij geholpen om mij niet meer achter de belemmeringen te verschuilen, maar écht die ideale werkplek na te streven.

Aan wie zou je het Werk & Geluk Event aanraden of juist afraden?

Ik zou het aanraden, eigenlijk aan iedereen die even niet zo goed meer weet wat de volgende stap in zijn of haar carrière zou moeten zijn. En ook als je al wel een redelijk idee hebt, maar nog wat extra bevestiging zoekt. Een (carrière)switch maak je immers niet zomaar. Voor mij is het Werk & Geluk Event enorm waardevol geweest. Ik was heel erg zoekende toen ik binnenkwam, maar liep naar buiten met een concreet stappenplan. Nu, een halfjaar later, kan ik met recht zeggen: ik ben (weer) een gelukkige professional!

Heb je nog een tip of advies voor de lezer?

Gun het jezelf om die gelukkige professional te worden. Ik heb heel lang geroepen dat werken niet voor mij is weggelegd. En nu… nu ga ik fluitend naar mijn werk en kom ik met een lach op mijn gezicht thuis. Het voelt niet echt meer als werken; het is gewoon léúk. Dus bij twijfel: meld je aan! Je kunt er alleen maar wijzer van worden!

Wekelijks inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk