Training voor leidinggevenden - Leer jouw medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling

 

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo en vraagt van alle werkenden steeds meer en dringender dat zij zichzelf ontwikkelen en aansluiting houden met hun (veranderende) werk. Er zijn door de overheid en branche-/werkgeversorganisaties inmiddels talloze regelingen en programma’s ontwikkeld om dit te stimuleren en werknemers te leren zelf de regie over hun loopbaan te nemen.

Van werkgevers mag worden verwacht dat zij hun medewerkers hierbij ondersteunen. De directe leidinggevenden zullen vaak de eerste zijn bij wie de deelnemers met vragen en wensen aankloppen.

Hoe ga je als leidinggevende om met dit soort gesprekken? Hoe steun je ze in hun ontwikkeling en faciliteer je ze in het doorpakken op de uitkomsten van ontwikkelprogramma’s? Of hoe krijg je medewerkers op voorhand in beweging zodat ze na gaan denken over hun persoonlijke en professionele wendbaarheid?

Tijdens dit korte en krachtige trainingsprogramma leer je precies dat wat ervoor nodig is om je medewerkers te inspireren en motiveren te blijven groeien en ontwikkelen.

Het programma in het kort:

 • Een voorbereidende opdracht waarmee je een eerste verkenning rondom het thema ‘ontwikkelen’ maakt en waar tijdens de training verdere verdieping op plaatsvindt
 • Toegang tot ons online loopbaanprogramma Maak je sterk voor werk.nu. Ervaar en ontdek aan den lijve hoe jouw medewerkers hun ontwikkelvragen onderzoeken door zichzelf en hun loopbaan onder de loep te nemen.
 • Een 4 uur durende training in een compacte groep deelnemers (maximaal 8) waarin je onder andere aan de slag gaat met de volgende onderwerpen:
  • Het belang van een leven lang ontwikkelen
  • Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt & 21e eeuwse vaardigheden
  • Begeleiden, faciliteren en monitoren van de ontwikkelingen van medewerkers
  • Leren omgaan met eventuele belemmeringen en projecties die jouw medewerkers én jijzelf kunnen hebben of ervaren
  • Gesprekstechnieken en vaardigheden om jouw medewerkers te begeleiden in het zetten van vervolgstappen na een ontwikkeladviestraject.
 • Een online Q&A Mastermind van 1 uur waarin je enkele weken na de training jouw individuele vragen en actuele casuïstiek kunt voorleggen aan je eigen adviesraad.

Het is een boeiend, inzichtgevend trainingsprogramma waarin je in een kleine groep gelijkgestemden in je eigen ontwikkelspiegel kijkt, aan de slag gaat met actuele casuïstiek én nieuwe technieken en vaardigheden leert.

 

In 2020 organiseren we deze training gratis voor leidinggevenden. Meer weten over de ins & outs?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk