Onze coachprogramma's zijn vernieuwd!

Al een tijdje merken we dat de coachvragen die op ons afkomen van aard en complexiteit veranderen.

Zo is er, door een gunstige (of krappe; het is maar net hoe je er naar kijkt) arbeidsmarkt nauwelijks meer sprake van outplacement terwijl we steeds meer en meer medewerkers spreken die worstelen met hun werkgeluk waarbij vaak de vraag speelt: “heb ik geen match meer met mijn werk of heb ik als mens wat te ontwikkelen waardoor ik weer happy word met mezelf en mijn werk?“.
In het samen met onze coachees ontdekken wat er werkelijk speelt, merken we ook dat de vraag achter de vraag complexer wordt. Er spelen steeds vaker verschillende thematieken tegelijk in iemand’s leven zoals rouw en verlies, burnout, trauma’s uit het verleden, diepgewortelde overlevingspatronen, effecten van corona en zingevingsvraagstukken.

Reden voor ons om onze coachprogramma’s tegen het licht aan te houden en aan te passen aan dat wat we gemerkt en geleerd hebben in het werken met medewerkers.

Wat hebben we dan concreet veranderd?

  • Ons coachprogramma hebben we qua duur en aantal gesprekken fors uitgebreid. We gaan onze coachees 6 maanden lang (ipv 3 tot 4 maanden) coachen op alle werkgerelateerde & persoonlijke thema’s die zich in hun leven voordoen en die er voor zorgen dat ze geen werkgeluk ervaren. En die uiteraard passen bij de hulpvraag waarvoor ze bij ons aankloppen. In die 6 maanden hebben ze een onbeperkt aantal coachgesprekken tot hun beschikking. Daarnaast voegen we een groepselement toe in de vorm van Masterminds. Telkens als wij met groepen werken, blijkt weer wat de toegevoegde waarde is om gelijkgestemden tegen te komen. Zeker in combinatie met individuele begeleiding. En het goede nieuws voor jou als werkgever….: de prijs is maar met 100 euro gestegen :-). Lees hier meer over ons vernieuwde coachprogramma Werkgeluk & Meer.
  • Ons loopbaanprogramma is eveneens flink op de schop gegaan. Net als bij ons coachprogramma voegen we er een extra groepselement aan toe. We gaan namelijk, naast het Werk & Geluk Event, werken met Masterminds en Q&A sessies. Ook weer vanuit de diepe overtuiging dat het werken met gelijkgestemden veel inspiratie en inzichten oplevert. Daarnaast blijven natuurlijk onze online loopbaanmodules en individuele begeleiding belangrijke onderdelen van dit resultaatgevende concept. En ook hier is er goed nieuws te melden: je betaald minder voor meer. Hoe? Ontdek het op onze Ontwikkel je Loopbaangeluk in 90 dagen-pagina.

APPA-coaching

Daarnaast zijn we een samenwerking aan gegaan met Irène Verkuylen, een coach die ervaren is in het begeleiden van een bijzondere doelgroep: wethouders en bestuurders uit het politieke speelveld die op zoek moeten of willen naar een andere invulling van hun loopbaan. Een thema wat met de recente gemeenteraadsverkiezingen een hot item gaat zijn. Wij zijn er trots op dat we met Irène iemand aan ons team kunnen toevoegen en ook deze bijzondere doelgroep kunnen helpen weer een Gelukkige Professional te worden.

Maatwerk blijft de standaard

Ondanks alle aanpassingen is er 1 ding niet veranderd (of eigenlijk 2 maar daarover zo meteen meer): in al onze programma’s is en blijft maatwerk de standaard! Geen vraag van onze coachees is precies hetzelfde en de achtergrond en persoonlijkheid van onze coachees is niet hetzelfde. Al werken we graag vanuit onze visie op werkgeluk met een aantal vaak terugkerende thema’s, ze zijn altijd passend bij de hulpvraag en persoonlijkheid van de coachee. En het tweede wat niet veranderd is, is ons onverminderd enthousiasme om onze coachees te helpen met de vragen waar ze mee rond lopen. Het blijft iedere keer weer bijzonder en gaaf om de veranderingen bij ze waar te nemen en ze echt anders uit te zwaaien als toen ze binnenkwamen.

Kunnen we helpen?

Komt er bij het lezen van dit artikel een van je medewerkers in gedachten voor wie wij en onze aanpak een goed antwoord zouden zijn? Laat hem of haar dan kosteloos en vrijblijvend met ons kennismaken. Wil je eerst even met ons sparren? Je kent ons: dat is geen enkel probleem en dat doen we graag! Laat het ons hieronder met een eenvoudig mailtje weten en we komen in actie.

Neem contact met mij op

Gratis kickstarttraining Werkgeluk