Vragenvuur met
Brenda van Santvoort

Hoe, wie, wat, waar, waarom, wanneer?

In ons maandelijkse vragenvuur leggen we onze coachees het vuur aan de schenen. Onder het mom van, ‘van elkaar leren’ vragen we ze het hemd van het lijf. Geen vraag blijft onbeantwoord! Hoe werden zij weer een Gelukkige Professional?

image

Vertel eerst eens iets over jezelf?

Ik ben Brenda (32 jaar), woonachtig in Hapert samen met mijn vriend en dochtertje. Ik ga graag met vriendinnen een avondje gezellig kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook mijn wekelijkse volleyavond vind ik heerlijk ontspannend.

Al sinds de basisschool wilde ik juf worden. Kinderen de tools geven om stevig in de maatschappij te kunnen staan en daarbij hun ontwikkelingen te volgen, dat is waar ik mijn energie uit haalde. Maar… soms is het tijd voor iets anders. Het afgelopen jaar was pittig, maar voor mij wel een periode om eens serieus naar mezelf en mijn toekomst te kijken. Wat wil ik nu en hoe zie ik dat voor me? En ja, hoe ga je dat doen?…

Wat was jouw reden om mee te doen aan het Werk & Geluk Event?

Begin vorig jaar liep het allemaal niet zo lekker. Uiteindelijk ben ik thuis komen te zitten met een flinke burn-out. Samen met mijn werkgever zijn we gaan kijken hoe ik het beste kon herstellen. Begeleiding bij het kijken naar mijn loopbaan was daar één ding van. Mijn werkgever raadde, aan de hand van mijn hulpvraag, Trivalent aan. En zo werd ik in contact gebracht met Myriam, een geweldige coach. Naast alle geweldige hulp die ik van Myriam kreeg, raadde ze me ook aan deel te nemen aan het Werk & Geluk Event zodat ik dieper in kon gaan op waar mijn werkgeluk nu zit en ervaringen uit kon wisselen met ‘lotgenoten’.

Hoe was het? Was het wat je verwachtte?

Ik wist niet precies wat ik ervan moest verwachten, dus ik ben er open ingestapt. Ik vond het wel spannend om met allemaal onbekende mensen dingen te moeten delen, want ‘wat zouden die wel niet denken’. Dat gevoel was, zodra we de voorstelronde hadden gehad, helemaal verdwenen. Myriam en Julius zorgden voor een veilige sfeer waardoor iedereen zichzelf kon zijn. Iedereen zat er dan ook met hetzelfde doel; helder krijgen wat je geluk geeft bij je werk.

De 2 dagen heb ik als heel prettig, maar ook als vermoeiend, ervaren. Je bent de hele dag intensief met jezelf bezig. Het fijne gezelschap en alle verschillende werkvormen zorgden er wel voor dat de tijd voorbij vloog. Ik vond het ook erg fijn om na een opdracht uit elkaar te gaan in kleine groepjes om alles te bespreken. Het hardop uitspreken van je kwaliteiten en valkuilen zorgt ervoor dat het ook beter bij jezelf doordringt. Mooi dat het op papier staat, maar wanneer het wordt uitgesproken, wordt het ook echt.Maar ook de aandacht en betrokkenheid van Myriam en Julius, zorgden ervoor dat je open kon zijn, zodat je echt tot de kern kon komen.

Wat heeft het je gebracht?

Het heeft mij vooral inzicht in mijzelf gebracht. Waar krijg ik energie van? En wat houdt mij tegen om een stap verder te zetten? Doordat dit nu allemaal helder is geworden voor mij, kan ik ook echt gericht op zoek gaan naar mijn nieuwe droombaan.

Wat was het leukste of meest waardevolste moment?

Er zijn meerdere leuke en waardevolle momenten geweest voor mij. Ik vond het vooral erg fijn dat er veel verschillende soorten werkvormen voorbij kwamen. Twee opdrachten zijn mij het meest bijgebleven. Dat is de opdracht met het tekenen van je werkdag. Heerlijk creatief met krijt, potloden en stiften in de weer, om uiteindelijk tot een helder beeld te komen van hoe je ideale werkdag er uitziet. Maar ook het schrijven van een brief aan jezelf vond ik erg waardevol. Het voorlezen in een klein groepje vond ik spannend, maar wel prettig. Ik heb zo meerdere tips gekregen die ik ook daadwerkelijk kan gebruiken. Daarnaast vond ik het ook erg fijn om voor de ander een luisterend oor te kunnen zijn. Het geeft ook aan dat mensen zich veilig bij je voelen om zoiets persoonlijks te vertellen. Maar natuurlijk ook het gezellig samen lunchen en de afsluitende borrel waren top.

Wat was er moeilijk of niet leuk?

Ook hier zou ik kiezen voor de opdracht waarbij je een brief aan jezelf moest schrijven. De opdracht an sich was niet moeilijk, maar het was voor mij wel een eye-opener. Na het schrijven van de brief moest je er doelen uit gaan halen. Ook moest je aangeven waarom je de doelen nu nog niet behaald hebt … Dat was even een heftig moment voor mij, want alle redenen waren terug te herleiden naar mijzelf. Ik was zelf degene die voor een belemmering zorgde. Vanaf die dag is er bij mij ook een knop om gegaan en ben ik meer in de actiestand gekomen. Als er iemand is die iets aan mijn toekomst kan veranderen, dan ben ik dat natuurlijk zelf.

Aan wie zou je het Werk & Geluk Event aanraden of juist afraden?

Ik zou het Werk & Geluk Event aan iedereen aanraden die werkzoekende is. Of je nu een totaal andere richting in wil of wil kijken of je nog op de juiste plek zit. Met de tools en inzichten die je tijdens dit event krijgt gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Heb je nog een tip of advies voor de lezer?

Ben niet te streng voor jezelf. Je kan de lat wel ontzettend hoog leggen, maar daar word je uiteindelijk niet gelukkiger van. Ga uit van wat je graag doet en dan komt de rest vanzelf wel.

En weet je nog niet wat je gelukkig maakt? Meld je dan aan voor het Werk & Geluk Event. Met de hulp van Myriam en Julius heb je binnen 2 dagen een helder beeld van waar jou werkgeluk zit!

Wekelijks inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk