Weg met de goede voornemens

Allereerst een geweldig gaaf en gezond 2018 gewenst!!

Julius en ik wensen je een jaar waarin dat wat je jezelf wenst waarheid wordt. Wat dat dan ook moge zijn.

Heb je 2017 goed uitgeluid en ben je het nieuwe jaar sprankelend begonnen?

Heb je er zin in? Of kijk je er wellicht tegenop?

Er zijn een paar mensen in onze omgeving waarvan ik weet dat zij het nieuwe jaar minder hard toegejuigd hebben omdat hen een zwaar jaar te wachten staat omdat dierbaren bijvoorbeeld ernstig ziek zijn. En dat is naar.

Voor de meesten van ons is een nieuw jaar echter een moment van hoop.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Toch?

Ik merkte dat ik zo halverwege de decembermaand heel even de de neiging had om goede voornemens te maken. Zo van ‘nu ga ik vanaf januari eindelijk eens ….’. Voor mij hoort daar ook de innerlijke en fysieke beweging bij van ‘me schrap zetten’ en ‘mijn schouders eronder zetten’.

Het is eigenlijk vooral een ‘hoofd’-beweging. Ik bedenk met mijn ratio wat ik graag anders wil en spreek dat dan met mezelf af.

Althans, dat was dus even de neiging. Want na jaren van goede voornemens weet ik dat het niet zo werkt.

Dat goede voornemens vaak het einde van januari niet halen.

Omdat het teveel vanuit het hoofd en op wilskracht gebaseerd is. En alsof een goed voornemen een magische toverzin is voor belemmerend gedrag wat vaak zijn oorsprong vindt op een diepere laag in jezelf.

En toen ging de wekker….

Een goeie vriendin liet een paar dagen voor oudjaar de term ‘werkpunt’ vallen.

Dat vond ik nog eens een goede!

Dus die heb ik snel van d’r gejat 🙂 en me geen goede voornemens gesteld maar een paar werkpunten voor 2018 gekozen.

Even kauwend op wat dan nu zo het verschil maakt voelt het bij een voornemen als iets wat er direct vanaf nu al moet zijn.

En bij een werkpunt voel ik meer ruimte om naar mijn doel, mijn verlangen toe te mogen werken.

Da’s veel fijner. Toch?

Dus een paar werkpunten voor 2018:

– Ik blijf doorgaan met het werken aan mijn onverzadigbare karakterstructuur; heb daar in 2017 al fijne stappen in kunnen zetten maar op dit gebied zijn er nog best wat werkpuntjes te bedenken :-).

– Een andere kenmerkende karakterstructuur van me, de Afstandelijke, gaat de komende periode aardig uitgedaagd worden. Ik ga namelijk heel binnenkort een nieuw concept met nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe producten en een nieuw boek lanceren. En als de Afstandelijke ergens bang voor is, is afwijzing. En tsja, die kans is bij een lancering natuurlijk aanwezig. Een werkpunt is dat ik hierin mild voor mezelf ga zijn vanuit de gedachte dat er geen mislukking bestaat, alleen feedback.

– Ik wil graag mijn nieuwe concept met alles wat daarbij hoort succesvol maken, op een manier die bij mij past vanuit de waarden ‘focus’ en ‘vertrouwen’. En ik geef mezelf de tijd om dat succes te laten groeien.

Nou, genoeg om aan te werken, vind je niet?

Ondertussen ben ik heel benieuwd naar jouw werkpunten!

Mocht je het fijn vinden om te delen, mail ze gerust. Dat kan namelijk een 1e stap zijn in het daadwerkelijk realiseren ervan. Zo gooi je ze als het ware de kosmos in en kunnen allerlei andersoortige energievormen er vast mee aan de slag en de seinen op groen zetten.

Voor nu wil ik je op deze tweede dag van 2018 in ieder geval nogmaals een heel tof 2018 wensen en op naar een mooi contact!

 

Gratis kickstarttraining Werkgeluk