Wat is jouw thema voor 2020?

‘In 2020 neem ik meer tijd voor mezelf, ga ik vooral doen waar ik écht blij van wordt en neem ik afscheid van energielekken.’ Goede voornemens; ze zijn er in overvloed en ze zijn voor iedereen anders. Wat je goede voornemens ook zijn, vaak komt er maar weinig van terecht. Wijzelf vliegen het daarom veel liever anders aan. Wij stellen geen lijst met voornemens op, maar formuleren een overall thema. Dit jaar laten we ons daarbij inspireren door ons persoonlijke jaargetal.

In welk numerologisch jaar bevind jij je?

Ontdek in welk numerologisch jaar jij je bevindt zit en doe er je voordeel mee. Numerologie vormt namelijk een mooie methode om meer over jezelf te weten te komen. Het bestaat uit terugkerende cyclussen van 9 jaar met verschillende issues en lessen. Wil jij weten waar je staat en wat jouw (spirituele) uitdaging voor 2020 is?

Bereken dan allereerst jouw persoonlijke jaargetal en bekijk wat dat voor jou te betekenen heeft. Je maakt de berekening door de cijfers van je laatste verjaardagsdatum bij elkaar op te tellen en deze terug te brengen tot 1 getal. Bijvoorbeeld: je was dit jaar jarig op 23-08-2019 dan is je jaargetal:

 • 2 + 3 = 5
 • 0 + 8 = 8
 • 2 + 0 + 1 + 9 = 12 waarbij 1 + 2 = 3

Tel dat weer bij elkaar op: 5 + 8 + 3 = 16 waarbij 1 + 6 = 7.
Daarmee is jouw jaargetal 7.

De betekenis per jaargetal in beeld

Weet je inmiddels je jaargetal, dan ben je natuurlijk hartstikke benieuwd wat dat te betekenen heeft. We zetten de kenmerken per jaargetal hieronder in steekwoorden uiteen.

Jaargetal 1 | De pionier

 • Nieuw begin
 • Je draai opnieuw vinden
 • Initiatief
 • Inventiviteit
 • Zelfstandigheid
 • Jezelf neerzetten

Jaargetal 2 | Een goed jaar voor verbinding

 • Verbinding
 • Harmonie
 • Vrede
 • Samen willen zijn

Jaargetal 3 | Een goddelijk jaar

 • Creativiteit
 • Expressie
 • Gevoel
 • Schoonheid
 • Inspiratie opdoen
 • Verandering willen en krijgen door te creëren

Jaargetal 4 | Discipline en hard werken zal lonen

 • Orde, discipline en regelmaat
 • Logisch handelen
 • Kracht
 • Werken

Jaargetal 5 | Variatie en vrijheid

 • Ongebondenheid
 • Vrijheid
 • Variatie
 • Reizen
 • Lucht

Jaargetal 6 | Een verantwoordelijk jaar

 • Samen
 • Dienstverlening
 • Dienstbaar
 • Familie
 • Verantwoordelijkheid

Jaargetal 7 | Introspectie

 • Naar binnen gaan
 • Bezinning
 • Rust
 • Praten
 • Nieuwe inzichten, vertrouwen en wijsheid

Jaargetal 8 | Zakelijk instinct & groei

 • Materie
 • Zakelijk
 • Organiseren
 • Macht

Jaargetal 9 | Einde van 9-jarige cyclus

 • Voltooiing
 • Afronden
 • Innovatie
 • Vertellen
 • Educatie
 • Aansturen
 • Loslaten wat niet meer voldoet


Onze jaargetallen voor 2020

Myriam: “2019 bleek voor mij het numerologische 9de jaar te zijn en vormde het einde van een 9-jarige cyclus. In het afgelopen jaar stonden voltooiing, afronding en het nemen van afscheid van dat wat niet meer voldeed dan ook centraal. 2020 is voor mij het jaar van het getal 1, wat voor vernieuwing staat. Alsof ik van het oude naar het nieuwe perron gaat. Zonder precies te weten wat of waar dat nieuwe perron is. Het is zaak dat ik het jaar vanaf seconde 1 zuiver inzet want met de komst van 2020 wordt de toon voor de komende 9 jaar gezet. Daarbij is mijn uitdaging telkens mijn rust en innerlijke wijsheid op te zoeken. Zijn er irritaties op mijn pad; in mezelf of in het contact met anderen? Dan mijd ik die niet, maar geef ik het de aandacht die het verdient. Alleen zo zal ik het juiste pad dit jaar kunnen bewandelen. Spannend…“

Julius: “2019 was voor mij het numerologische 8ste jaar en heeft inderdaad in het teken gestaan van het inbrengen van mijn zakelijke kijk op onze business. Daardoor hebben we ons bedrijf in de basis kunnen verstevigen en goed koers kunnen houden. 2020 vormt voor mij het einde van een periode van 9 jaar. Ik focus me in het komende jaar op het afronden van zaken en het loslaten van wat niet meer voldoet. Ik ben iemand die vanuit rust, bezinning en wijsheid mijn ding doet. Iets wat ik zal blijven doen maar waarbij ik meer mijn creativiteit wil inzetten en mezelf vaker wil laten horen.

Maak 2020 magisch voor jezelf

Nieuw jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe geef jij een andere draai aan 2020? Wat is jouw jaargetal en welk thema koppel je daaraan? Welke beweging mag jij maken van jezelf? 

Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, dan weet je ons te vinden. Samen ontdekken we de thema’s die je aan mag gaan pakken en maken we van jouw voornemens werkelijkheid.

Inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk