Een ontmoeting met jezelf in Italië

Villa Trivalent – Coaching in het buitenland

Dan is er dat moment dat je thuis de deur achter je dicht trekt en alles en iedereen die je liefhebt, achterlaat om op reis te gaan. Voor velen raar en spannend! Want Villa Trivalent is niet zo maar coaching in het buitenland; het is een reis met jezelf. Bedoeld om jezelf te ontmoeten, in je innerlijk af te dwalen en jezelf opnieuw te ontdekken. Om van daaruit met hernieuwde keuzes en beslissingen weer terug te keren en je leven vrij en vanuit kracht te kunnen leven.

Als we onze deelnemers aan Villa Trivalent op zondag in het mooie Italië ontmoeten, voel je de opwinding en nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat en ook de spanning en onrust.

Coaching in het buitenland, wat brengt het allemaal teweeg?

Want zoals Jung schrijft, is een ontmoeting met jezelf in eerste instantie een ontmoeting met je schaduw. Deze schaduw is een nauwe doorgang, een nauwe poort en de pijnlijke ervaring die gepaard gaat met het aankijken van je schaduw wordt niemand die in een diepe bron afdaalt, bespaard. Om te weten wie je bent, moet je jezelf op een wezenlijk nivo leren kennen. Het mooie en hoopvolle daarbij is: achter de poort van de schaduw bevindt zich vreemd genoeg een onbekende ruimte vol ongekende mogelijkheden.

Maar ja, ga het eerst maar eens aan; nietwaar? Want dat klinkt allemaal wel leuk en aantrekkelijk van mijnheer Jung maar je zult dus eerst wel die schaduw of andere donkere delen van jezelf moeten aankijken. Of überhaupt nieuwe kanten aan jezelf ontdekken. Een spannend besef wat de deelnemers op maandagmorgen onze werkruimte mee in nemen nadat het eerste Italiaanse ontbijt genuttigd is. Fijn dat ze het niet allemaal al alleen hoeven aan te gaan maar dat er 3 coaches zijn om hun proces te begeleiden.

Mooi om te zien dat de onderlinge verbinding vanaf de eerste kennismaking direct al op gang is gekomen. Ieders verhaal is natuurlijk verschillend maar er leeft bij ieder de behoefte om dichterbij hun verlangen te komen of weg te gaan van wat hen nu zo op hun plek houdt. Dat verbindt en legt alvast een stippellijntje tussen de deelnemers. Een stippellijntje wat, zo zal later wederom blijken, een stevige verbindingslijn zal worden.

Zo gaan we via een verkenning van het verlangen en inzichtgevende en helpende levensprincipes op de eerste Villa Trivalent-dag op weg. Tijdens een overheerlijke Italiaanse lunch blijkt dat er al aardig wat in beweging is gekomen getuige de onderlinge mooie zingevende gesprekken.

Coaching door het thuisfront

En dan: een ingehouden adem en voelbare spanning als we naar de boodschappen van het thuisfront gaan door de meegegeven gesloten enveloppen open te maken. Om de schouders opgelucht te kunnen laten zakken als blijkt dat er niet alleen schaduwstukjes maar ook kadootjes vanuit het hart in zitten.

Wat was het lekker om daarna te kunnen ontspannen tijdens een interactief spel in de mooie stad Udine.

Zo de kop is eraf; dag 1 van Villa Trivalent zit erop.

De rest van de week werken we volop met het hoofd, het hart en de buik. Of liever gezegd de ratio, de liefde en verbinding en ons instinct en intuïtie.

Familieverhalen worden gedeeld; in de warmte en ontvankelijkheid van de groep ontvouwt zich langzaam en voorzichtig hoe ieder loyaal is aan dit systeem van herkomst. Wat de pijn is en het werkelijke verlangen en hoe dat ieder gevormd heeft tot de mens wie ie nu is. Wat zijn of haar magische taak is. De taak die we op ons hebben genomen om te voldoen aan de wetten van ons familiesysteem. Een taak die ons veel gebracht heeft bijvoorbeeld in de ontwikkeling van onze kwaliteiten.

Met het vertellen wordt tegelijk ook meer en meer duidelijk welke andere beweging aan de deur klopt. Wat de roep van de ziel is; wat klaarligt om aan te gaan. Maar soms nog o zo moeilijk blijft. Zoals een deelneemster treffend zei: ‘ik ben net een langspeelplaat die maar telkens in diezelfde groef blijft hangen.’

En dan is er die bijzondere 4edag: de doorbraakdag. De dag waarop er met iedere deelnemer een sessie gehouden wordt. Een dag waarop je een doorbraak ervaart, je gecoacht wordt om los te komen van wat je nu nog op je plek houdt én waarbij je je verlangen bereikt. Het is best lastig om zo’n doorbraaksessie te omschrijven maar het is een combi van lichaamsgerichte en systemische interventies waarbij de intuïties van de coach en de deelnemer essentieel zijn. Om de bijdragen van de andere deelnemers tijdens de sessie niet te vergeten.

Iedere doorbraak ziet er weer anders uit; soms heftig, soms zacht, soms een combi. Soms groots, soms klein. Het verloop is niet te voorspellen wat het juist o zo waardevol maakt!

Via het buitenland naar jouw binnenland

En zo is Villa Trivalent geen reis naar Italië maar een reis naar huis. Die plek achter de schaduwpoort waar zich ongekende mogelijkheden bevinden.

Dat de reis ook dit jaar weer gelukt is, wordt mooi zichtbaar als de groepsfoto aan het begin van de week naast die van het einde van de week gelegd wordt.

Wat een verschil!

Tijdens een laatste overheerlijke Italiaanse maaltijd wordt er met prosecco in de hand geproost op de mooie week, de coach-ervaringen en de bewegingen die ontstaan zijn.

Met bij ieder het besef dat deze reis niet voor niets is geweest en dat de reis alleen verder gaat als ieder eenmaal weer thuis hier verantwoordelijkheid voor draagt.

Benieuwd hoe jouw reis eruit zou zien? Klaar ervoor om jezelf te gaan ontdekken? Ga dan mee met de volgende Villa Trivalent. In juni 2020 organiseren wij al weer de 8eeditie. Je kunt je nu al voor deze bijzondere coaching in het buitenland aanmelden. Wij begeleiden je graag op jouw reis. Laat het ons gerust weten als je interesse hebt of eerst nog wat meer wilt weten.

Gratis kickstarttraining Werkgeluk