To stress or not to stress

In november vindt de Week van de Werkstress plaats. Zeker met de pandemie nog in ons midden een onderwerp wat ons aan het hart gaat en wat we vaak aan onze coachtafel voorbij zien komen.

Volgens mijnheer Van Dale betekent stress aanhoudende geestelijke druk & spanning. Als er iets in onze (werk)omgevingen gespeeld heeft het afgelopen 1,5 jaar is het dat wel. Dat wat normaal was, werd compleet anders. Sommige beroepen werden ineens van levensbelang en in andere beroepen kwam de wereld plots tot stilstand. En daarnaast nog alle veranderingen die thuiswerken en thuisonderwijs met zich mee brachten.

Enfin, we hoeven het je niet verder uit te leggen want ook jij hebt ongetwijfeld een bijzondere tijd achter de rug.

Ondanks dat corona nog steeds niet uit ons leven is, merken we dat de vraag naar bezinning op werk en ‘wie ben ik in mijn werk’ toeneemt. Of beter gezegd: de vraag was er al een tijdje vermoeden we maar er ontstaat nu ruimte (of druk) om hier nu mee aan de slag te gaan.

Om een goed antwoord te vinden op vragen die leven, is het goed om de huidige situatie in beeld te krijgen. In het geval dat er stress ervaren wordt op het werk: waar precies bestaat die stress uit? Welke onderdelen van je werk leveren je stress en welke ook niet?

Dan weet je namelijk aan welke knoppen je kunt gaan draaien en waar je dieper op onderzoek uit moet.

Deze week mailen we je dan ook onze stressmeter. Een document met 104 stellingen waarin de invuller aangeeft of hij eens of oneens is met de beweringen. Na het invullen wordt vanzelf duidelijk op welke stresserende elementen in zijn werk of privé er werk aan de winkel is.

Download het document en breng je eigen stressnivo in kaart. Ontdek dat het best lekker gaat of kom tot het inzicht dat er op een aantal onderdelen in je leven het nodige mag veranderen.

DOWNLOAD HIER DE STRESSMETER

Gratis kickstarttraining Werkgeluk