Stop, stay en start

De 1e maand van 2015 zit er al weer bijna op. Benieuwd hoe het je in die maand vergaan is. Had je goede voornemens gemaakt of juist niet? En wat is er tot nu toe al van gekomen?

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens. Althans niet zoals wij het kennen bij de start van een nieuw jaar. Natuurlijk kijk ook ik terug op het voorbije jaar en laat ik mijn gedachten gaan over hoe ik het in het nieuwe jaar anders voor me wens.

Maar veel liever ben ik het hele jaar door bezig met vragen als ‘ben ik nog op koers?’ en ‘wat zou ik anders kunnen doen?’.

Hoe werkt dat bij jou?

Stop

Waar zou jij bijvoorbeeld eens mee moeten stoppen? Denk bijvoorbeeld aan stoppen met je kennis en ervaring teveel gratis weg te geven. Of misschien tikt er veel (acquisitie)tijd weg doordat je maar blijft schaven aan je website of brochures of producten. Zijn er wellicht mensen in je omgeving die vooral energie trekken in plaats van geven? Wat ook veel voorkomt is, is het zonder een doordacht doel je bedrijf verder uitbouwen. Of te weinig geloven in je zelf en in je kwaliteiten. Vraag je zelf bij alle dingen waar je mee zou willen stoppen ook af wat je weerhoudt. Want tsja, als het zo gemakkelijk zou zijn, was je er al lang mee gestopt toch? Wat weerhoudt je? Wat heb je nodig om er mee te kunnen stoppen? Wat moet er voor in de plaats komen?

Oke

Wat zou absoluut moeten blijven dit jaar? Denk eens terug aan je successen van het afgelopen jaar. Hoe klein ook! Want ieder succesmomentje is er een. En wat blijf je dus vooral doen dit jaar? Was dat misschien sneller de stap naar het doen zetten in plaats van blijven nadenken over die ene stap? Of waren het de positieve reacties die je kreeg door die persoonlijke kopjes koffie met je netwerk in plaats van zo nu en dan eens een mailtje? Wellicht heb je het afgelopen jaar hard aan je persoonlijke thema’s gewerkt en voel je een stevige innerlijke kracht. En wil je die verder doorzetten en ervan genieten.

Beslissen

En waar zou je nu eens mee moeten beginnen? Welke startknop ga je aanraken? Eindelijk eens dat gave event of workshop organiseren door gewoon een datum te prikken zodat je wel moet? Werken aan je zichtbaarheid? Durven kiezen voor jezelf of voor je ideale klant? Geloven in jezelf en dat je succesvol kunt zijn?

Er zijn 1001 dingen te noemen waar je mee zou kunnen stoppen, doorzetten of juist starten. Dat is voor ieder verschillend. Er is ook geen goed of fout.

Belangrijk is dat je jezelf regelmatig uit je comfortzone probeert te trekken door weer eens stil te staan bij de vraag: Waar ga ik komende week mee ophouden, wat blijf ik de komende maand vooral doen en waar ga ik vandaag mee beginnen?

En dan niet aan het begin van ieder nieuw jaar maar op ieder gewenst moment van de dag, week of maand!

Gratis kickstarttraining Werkgeluk