Pak je verantwoordelijkheid voor je eigen loopbaansucces

Een belangrijk kenmerk van een Gelukkige Professional is dat hij arbeidsmarktfit is.

Dit betekent dat je nu werk doet wat bij jou en je talenten past, dat je weet wat de ontwikkelingen in jouw vakgebied zijn en of jij deze ontwikkelingen wel of niet wilt volgen en hoe je er voor gaat zorgen dat je aantrekkelijk blijft voor werk- en opdrachtgevers.

Ik las hierover een interessant artikel, geschreven door Leen de Waal die onder andere als Inspirator verbonden is aan het SAM-netwerk; een netwerk van HR-professionals wat zich in Noord-Brabant actief inzet om arbeidsmarktmobiliteit te stimuleren.

Leen’s betoog is: jouw employabiliteit is jouw verantwoordelijkheid. Maar al te vaak leggen medewerkers deze verantwoordelijkheid buiten zichzelf neer en verwachten ze dat de organisatie zorgt dat zij employabel blijven. De welwillende professionals overigens daar gelaten die tegen dichte deuren in de eigen organisatie aanlopen.

Lees hier het volledige artikel van Leen van der Waal

Wat Leen onder andere schrijft is dat we onvermijdelijk zullen moeten leren om diep vanuit onszelf, onze eigen drijfveren, keuzes te maken over het veld waarin we succesvol willen zijn. Iets wat ik van harte onderschrijf!

Zeker in de wereld waarin we nu leven, die meer dan voorheen maakbaar lijkt en waar een grotere verbondenheid tussen mensen en dingen bestaat. De keuze is reuze, zeg ik wel eens. Maar wat is nu een keuze die echt bij jou past?

Dus ga op zoek naar je diepste drijfveren, je verlangens en je interesses. Ontdek wat je talenten zijn en in welke omgevingen dit allemaal tot zijn recht komt. Rekening houdend met de ontwikkelingen in de branche of sector waarin je graag aan de slag wilt (blijven).

Gratis kickstarttraining Werkgeluk