Ik verander….

Wat heb ik veel en fijne reacties gehad op mijn nieuwsbrief van vorige week. Degene waarin ik schreef over mijn worsteling.

Naast waarderende berichtjes dat ik mijn worsteling zo publiekelijk deelde gaf het mij verrassend vaak ook een inkijk in het leven van de ander. Want best wel wat mensen herkenden zich in mijn worsteling en ervaren voor zichzelf zo nu en dan ook dat het wat schuurt.

En dan heb je ineens een heel ander gesprek met elkaar. Hoe fijn is dat?!

Een enkeling bood zijn of haar hulp aan; zo lief!

Eén reactie is me vooral goed bij gebleven omdat het me aan het denken zette. Een bevriende loopbaancoach vroeg zich af of er geen misbruik van me gemaakt zou worden als ik me zo kwetsbaar opstelde.

Mijn primaire, intuïtieve reactie was ‘nee, dat geloof ik niet’. Om me vervolgens te bedenken dat er misschien best mensen zijn die hier van alles van vinden. Dus vroeg ik me heel even af ‘zou ik hier hinder van kunnen ondervinden?’.

Wat fijn om dan weer terug naar binnen te kunnen gaan en te voelen dat, ondanks eventueel misbruik, ik helemaal achter mijn keuze sta om mijn verhaal te doen. Zelfs als dat zou betekenen dat iemand daardoor besluit geen klant bij me te worden of me geen opdrachten meer te gunnen. Dat zij dan zo. Grote kans dat ik die persoon dan ook niet als klant wil :-).

En aan het geringe aantal nieuwsbrief-afmeldingen wat ik ontving, trek ik maar de conclusie dat mijn verhaal gewaardeerd wordt…

Misschien ben je nieuwsgierig hoe het me na een week vergaat. Nou, moet eerlijk zeggen en zoals ik al schreef in de aanhef vorige week (‘ik worstel en kom boven’) dat het lijkt alsof ik de weg naar boven weer gevonden heb.

De dag bij businesscoach Ellen was een hele waardevolle. Niet zozeer omdat ik nieuwe dingen heb geleerd maar vooral omdat ik bevestigd ben in een aantal zaken die al eventjes in mijn gedachten sluimerden over wat ik niet handig doe in mijn bedrijf. Het lijkt wel alsof ik wakker ben geworden…

Wat jij daar als mijn trouwe nieuwsbrieflezer van gaat merken is dat ik veel content met je ga delen. Content waar jij wat aan hebt. In jouw loopbaan of zzp’erschap. Of in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat mijn eigen verdere persoonlijke ontwikkeling betreft: ben nog steeds stevig in gesprek met mijn onverzadigbare karakterstructuur. Soms zijn we goeie vriendjes en soms maken we nog lekker stevig ruzie. Work in progress, zullen we maar zeggen.

Ondertussen verandert er wel het een en ander en voel ik mijn innerlijke kracht weer. Iets wat ik nodig heb om stappen te zetten.

Die stappen betekenen veranderingen en veranderingen betekenen op hun beurt vaak weerstand. Over mijn weerstand in dat veranderen lees je hieronder meer en kun je ontdekken wat jouw manier van veranderen is. Zeg maar jouw veranderkleur.

Ik wens je een fijne dinsdag toe,

Gratis kickstarttraining Werkgeluk