Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Zelfreflectie ten top!

Hoe ervaren anderen jou? Ontdek het met deze 18 feedbackvragen

Vraag aan 3 mensen in je omgeving hoe ze je ervaren. Maak daarbij gebruik van deze 18 vragen. Je kunt dit doen door dit blog door te mailen met het verzoek de vragen in een Word document te beantwoorden en terug te sturen. Of je zoekt elkaar op en maakt er een persoonlijk gesprek van. Zorg er in ieder geval voor dat het 3 verschillende soorten personen zijn, bijvoorbeeld een collega, een vriend(in), een leidinggevende of je partner. En vraag door bij onduidelijkheden. Vul de vragen ook voor jezelf in. Breng vervolgens alle antwoorden overzichtelijk samen in 1 document, laat het totaal op je inwerken en reflecteer op jezelf.

18 feedbackvragen voor zelfreflectie

1. Wat voor “soort” vrouw/man vind je mij? Wat is mijn charme?
2. Wat is volgens jou mijn grootste talent en welke eigenschap van mij waardeer je het meest?
3. Waar weet ik veel van?
4. Wat is één van mijn grootste succesverhalen, volgens jou?
5. Als ik een dier zou zijn, welk dier zou ik dan zijn en waarom?
6. Wat leer jij van mij?
7. Hoe stoot ik soms mensen af?
8. In welke situaties of rollen zit ik in mijn kracht?
9. Met wat voor situaties of rollen kan ik niet goed omgaan?
10. Hoe ga ik met kritiek om? Als er iets tegen zit, wat is dan mijn meest typerende reactie?
11. Neem ik initiatief of wacht ik af?
12. Vind je mij creatief? In welk opzicht, hoe?
13. Wat kun je zeggen over mijn communicatie met anderen?
14. Vind je mij humoristisch? Op welke manier?
15. Ervaar je mij als iemand, die risico’s durft te nemen?
16. Ben ik inspirerend? Op welke manier?
17. Wat zou ik meer mogen ontwikkelen, volgens jou?
18. Wanneer ik ooit iets héél anders in mijn leven zou gaan doen, wat zou dan bij mij passen?

En? Wat valt je op als je alle antwoorden bij elkaar ziet?

Zien anderen jou ook zoals jij jezelf ziet? Brengt het je ook nog nieuwe inzichten? Hopelijk weet je nu nog beter wat je talenten zijn én waar je nog aan mag werken. Zou je ons advies daar wel bij kunnen gebruiken? Laat het ons dan weten, we denken graag met je mee!

Inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk