Durf jij de verandering aan?

Durf jij de verandering aan?

‘Ja, natuurlijk!’ zul je misschien direct denken.

En toch is willen veranderen makkelijker gezegd dan gedaan.

Want veranderen betekent verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Voor weg willen gaan van dat wat je tegenhoudt.

En daadwerkelijk een nieuwe wereld instappen.

Vaak verlangen we heel erg naar die nieuwe wereld. Hebben we er vage of juist duidelijke beelden, geluiden en gevoelens bij hoe die nieuwe wereld er uit ziet.

En toch blijven we vaak hangen in het oude. Herken je dat? Bizar eigenlijk, nietwaar?

Kan me nog goed herinneren dat ik een aantal jaren geleden eerst een half uur heb zitten snikken voordat ik ‘ja’ kon zeggen tegen een duur businesscoachingsprogramma. Want ik voelde diep van binnen dat dit wel eens een jaar van een ommekeer zou kunnen zijn. Want tsja, ik kon door dit programma succesvol worden. En dat vond ik me toch eng!

De tekst hieronder geeft onze angst voor verandering treffend weer:

“Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis, waar we het allerbangst voor zijn. We vragen ons af: Wie ben ik dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn? Maar waarom eigenlijk niet? Je bent toch een kind van God?”

Nelson Mandela, Inaugurale rede 1994
Oorspronkelijke tekst: Marianne Williamson, Terugkeer naar Liefde, p. 127

En?

Levert dit herkenning op? Knikt je innerlijk weten nu hard ‘ja’?

Hoppa, de 1e stap (die van herkenning en inzicht) is gezet.

Nu op naar de volgende stap…

Want Nelson Mandela voegde in diezelfde rede nog het volgende toe:

“Dat je je kleiner voordoet dan je bent komt de wereld niet ten goede. Er is niets verhelderends aan je kleiner voor te doen dan je bent, opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker gaan voelen. We zijn geboren om te schitteren, net als kinderen. Wij zijn geboren om glorie van God uit te dragen die in ons woont. Niet in slechts enkelen van ons, maar in ons allemaal. Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming dat ook te doen. Als wij bevrijd zijn van onze angst, bevrijd onze aanwezigheid automatisch anderen.”

Dus: durf jij de verandering aan die al even op je ligt te wachten?!

Wil je wel maar weet je niet goed hoe? Laat het ons weten want we helpen je daar graag bij en nodigen je uit om met ons mee te gaan naar Italië en deel te nemen aan het intensieve, effectieve en gave Villa Trivalent-programma!

Gratis kickstarttraining Werkgeluk