Uit onze koker

10 boekentips voor Gelukkige Professionals

Lezen; we zouden het veel meer en vaker moeten doen. Want het heeft niet alleen een goede invloed op je stresslevels en concentratievermogen. Met de juiste boeken doe je ook nog eens geweldige kennis op! Omdat die combinatie natuurlijk fantastisch werkt voor jouw zoektocht naar de Gelukkige Professional in jezelf, hebben we hieronder een aantal bruikbare boekentips voor je opgesomd. Lees ze!

  1. Al is de onderstaande lijst compleet willekeurig opgebouwd, we kunnen natuurlijk niet anders dan ‘Ik ben wie ik ben’ van onze eigen Myriam als eerste boekentip benoemen. Hét boek dat je helpt dichter bij jezelf te komen en je leert ontdekken wie je diep van binnen bent. Al 4 jaar in de handel, maar nog steeds heel actueel. En we zijn er nog net zo trots op als toen!
  2. Denk je wel eens: hóé dan, wat moet ik hiermee en waarom komt dit op mijn pad? Het antwoord daarop is mogelijk in de wereld tussen hemel en aarde te vinden. ‘De Zielenreis’ van Michael Newton is een mooi boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de zielenwereld. Voor hen die in de aardse wereld niet altijd antwoord op hun levensvragen kunnen vinden. Het staat vol praktische, concrete en inzichtgevende informatie over de incarnatie van de ziel.
  3. De arbeidsmarkt verandert. Dat was al zo toen corona nog slechts een alcoholisch drankje was. Maar het proces is door het virus in een versnelling geraakt. Want wie had gedacht dat we massaal thuis zouden kunnen werken? En dat dat waarschijnlijk onderdeel van het nieuwe normaal wordt? In ‘Geen paniek! Maar ook jouw baan gaat eraan’ lees je wat er nu precies gaat veranderen in het werkveld. De schrijver neemt je mee in een stukje arbeidsmarkthistorie en blikt vooruit op de nabije toekomst. Een boeiend boek in deze hectische tijden.
  4. Heb jij je altijd al afgevraagd waarom je doet zoals je doet? Ben je benieuwd waar de oorsprong ligt van bepaald gedrag dat je vertoont? Dan is ‘Word wie je bent’ waarschijnlijk een echte pageturner voor jou. Al lezend ontdek jij jouw karakterstructuur, met alle kwaliteiten en maskers die daarbij horen. Een inzichtgevend en verrijkend handboek dat je gegarandeerd aha-erlebnissen op zal leveren.
  5. Je binnenste buiten’ is een managementboek over het belang van het kennen van jouw professionele identiteit én die van de organisatie waarvoor je werkt. Want weten wat jouw fundament is, waar in je gelooft en wat jou kleur geeft, is de basis van alles. Zo geeft het jou en je organisatie bijvoorbeeld de veerkracht die nodig is om met veranderingen om te gaan. De schrijvers van dit boek willen professionals helpen hun eigen professionele identiteit weer vast te pakken. En ze geven organisaties handreikingen om hun professionele identiteit een plek te geven in hun totale leren en ontwikkelen.
  6. Ieder van ons wordt gevormd door de plek waar we geboren zijn. Door de mensen om ons heen en door al wat we tijdens het opgroeien al dan niet zijn tegengekomen. Hardnekkige patronen in je leven zijn dan ook vaak terug te voeren op je familiesysteem. Aan de hand van ‘De fontein, vind je plek’ ontdek je wat jouw eigen, unieke plek binnen dat systeem is. Want alleen als jij je op de juiste plek in het systeem bevindt, heb je de best mogelijke grip op je leven. Een boek voor wie geïnteresseerd is in het effect van dergelijke systemen op je levensloop.
  7. The millions within’ fungeert als een gids voor de wetten van het universum. Het boek helpt je te doorzien hoe ze werken. En hoe jouw overtuigingen en intenties tot bepaalde resultaten leiden. Het is een pakkend boek dat je jaren later nog steeds richting kan geven, zo kunnen we uit ervaring stellen. Daar waar de titel je wellicht meteen aan financiële aspecten doet denken, gaat het boek vooral over jouw innerlijke mogelijkheden. Als je ze goed weet te gebruiken, tenminste.
  8. Veranderingen binnen een organisatie kunnen soms aardig taai zijn, en minder soepel lopen dan verwacht. ‘Systemisch transitiemanagement’ geeft een verfrissende kijk op deze veranderprocessen en onderliggende thema’s. Er is daarbij aandacht voor een van onze favoriete verandermodellen (lees ook: ‘Managen van transities‘ door Wiliam Bridges). En er worden praktische handreikingen gedaan om ervoor te zorgen dat jij als manager een verandering de gewenste kant op weet te sturen.
  9. Speciaal voor de ondernemers onder ons hebben we de volgende tip: de boeken ‘Geef nooit korting’, ‘De wet van Snuf’, ‘Klanten zijn net mensen’ en meer van de boeken van Jos Burgers. Heerlijke, gemakkelijk te lezen juweeltjes die echt hout snijden. Een absolute must voor iedere ondernemer die zijn sales- en marketingskills een boost wil geven.
  10. Wij houden van groei en ontwikkeling waar het onze business betreft. En dus kunnen wij een goed ondernemersboek wel waarderen. ‘Scaling up‘ is zo’n titel. Ook al hebben wij niet alles van deze groeiformule direct zelf toe kunnen passen, we hebben het boek met veel plezier gelezen. We hebben daarnaast inspiratie opgedaan uit deze kijk op ondernemen. Wellicht helpt het boek jou verder bij de groei en ontwikkeling die jij voor ogen hebt. 

Bonustip!

En dan nog een tip in het verlengde van nummer 10. Want vraag jij je weleens af: waarom lukt het sommige organisaties een sprong vooruit te maken, en andere bedrijven niet? In het boek ‘Good to great’ vind je dé antwoorden op die vraag. Lezen dus!

Inspiratie en adviezen in je mailbox?

Gratis kickstarttraining Werkgeluk