Bellen

Kijk naar wat werkt. Doe daar meer van. – Omdenken

Schrijf nooit een sollicitatiebrief zonder vooraf te bellen met de vacaturehouder!

Het geeft je waardevolle informatie waardoor je kunt beoordelen of solliciteren zin heeft en waarmee je je brief veel beter kunt aansluiten op wat er gevraagd wordt.

Hieronder tref je een handige visual voor wat je te doen hebt als je een toffe vacature vindt. Daarom lees je tips voor slimme vragen die je kunt stellen aan een vacaturehouder.

Visual_Vacature_Stappenplan

Bellen met een vacaturehouder is een sollicitatiestap die door veel mensen wordt overgeslagen en waarvan de impact onderschat wordt.

Gedachten als ‘ik ben de zoveelste die belt’ en ‘ik weet precies wat de vacature inhoudt’ kunnen je ervan weerhouden contact te zoeken met de vacaturehouder. Daarmee blijft er waardevolle informatie over die leuke baan verborgen en ontloop je de kans om slim en succesvol te solliciteren.

Door slimme vragen te stellen, kun je namelijk informatie over de functie, over het bedrijf en over de wensen rondom de nieuwe functiehouder die ze zoeken, achterhalen die je perfect kunt gebruiken om je CV én je brief op af te stemmen. En zo de kans om uitgenodigd te worden groter maken.

Maar wat vraag je dan zoal? Dat is natuurlijk erg afhankelijk van de vacature en het bedrijf.

Gratis kickstarttraining Werkgeluk